Linnunpöntöt

Kolo Design linnunpönttö – enemmän kuin pelkkä pesimäpaikka!

Kolo Design linnunpöntöllä, annat enemmän kuin vain pesimäpaikan linnuille. Jo linnunpöntön kokoaminen on vanhempien ja lasten tai pariskunnan yhteistä laatuaikaa. Keväällä ja kesällä voit viettää unohtumattomia hetkiä seuraten pihapiiriin ripustetun linnunpöntön elämää!

Näytetään tuotteet 1 - 4 (4 tuotteesta)

Kotimaiset ekologiset linnunpöntöt

Kolo Design linnunpöntöt valmistetaan laadukkaasta kotimaisesta koivuvanerista. Kosteutta hyvin kestävän vanerin sekä tuulettuvan alapohjan ansiosta linnunpönttö kestää ankarissakin olosuhteissa vuodesta toiseen tarjoten viihtyisän kodin linnuille useammassa sukupolvessa. Linnunpönttömme on suunniteltu erityisesti talitiaisille, kirjosiepoille ja lapintiaisille. Tilauksesta voimme kuitenkin valmistaa myös erikokoisia linnunpönttöjä kuten vaikkapa telkänpönttöjä.

Linnunpöntön kasaaminen ja ripustaminen

Linnunpöntön kasaaminen käy kätevästi ilman liimaa tai työkaluja seuraamalla pakkauksen mukana tulevia ohjeita tai vaikkapa katsomalla tekemämme linnunpöntön kasausvideon. Pääset näin hiukan nauttimaan myös linnunpönttöjen rakentamisesta, ilman vaikeita työvaiheita! Kolo Designin linnunpönttöjen kasaus onnistuu siis keneltä tahansa ja näin se onkin mitä mainiointa puuhaa vaikkapa lasten kanssa touhutessa!

Tuotepakkauksesta löydät myös kiinnitysnarun, jonka avulla saat linnunpöntön kiinnitettyä tukevasti puuhun. Sopiva ripustuskorkeus on noin 1,5 – 2 metriä maasta. Älä ripusta pönttöä avoimelle paikalle etelää kohti, ettei pöntön lämpötila kohoa auringon paahteessa liian kuumaksi. Linnunpönttöjä voi ripustaa muutoin lähes minne vain kuten vaikkapa omaan pihaan tai lähimetsään. Ripustamiseen tulee kuitenkin muistaa kysyä maanomistajan lupa. Linnunpönttöjen merkitys on kasvanut sitä mukaa kun luonnon omat pesäkolot ovat vähentyneet metsistä, joten jokainen uusi linnunpönttö on todellinen ekoteko! Pönttöjä kannattaa viedä kaikenlaisiin metsiin, mutta eniten pulaa pesäkoloista on voimakkaasti käsitellyissä talousmetsissä.

Personoitu linnunpönttö lahjaksi

Antamalla lahjaksi Kolo Design linnunpöntön, annat lahjaksi enemmän kuin vain pesimäpaikan linnuille. Jo linnunpöntön kokoaminen on vanhempien ja lasten tai pariskunnan yhteistä laatuaikaa. Keväällä ja kesällä lahjan saaja voi viettää unohtumattomia hetkiä seuraten pihapiiriin ripustetun linnunpöntön elämää! Kolo Design linnunpöntöt ovat myös personoitavissa henkilökohtaisella kaiverruksella. Voit siis antaa vaikkapa omalle pihalinnullesi nimikkokodin!

Kolo Design linnunpöntön saat myös värillisenä. Varastostamme löytyy käsittelemättömän koivuvanerin lisäksi ekologisella puuvahalla vahatut linnunpöntot mustana, harmaana, vihreänä, punaisena ja keltaisena. Myös muut värit ovat tilauksesta mahdollisia.

Linnunpöntön vuosihuolto

Ilman työkaluja irrotettava katto helpottaa pöntön syyshuollon tekemistä. On tärkeää tyhjentää pönttö vuosittain ja samalla tarkistaa ripustuksen pitävyys. Tarkista samalla myös pöntön yleiskunto, erityisesti pohjan ja katon kestävyys. Linnunpönttö myös kestää pidempään kun se tyhjennetään ja huolletaan säännöllisesti. Pönttöä ei saa avata keväällä ja kesällä, jotta emot ja poikaset eivät häiriinny.