Iloisen keltaista pääsiäistä!

Kolo Designin linnunpönttöjen kokoamisesta on tullut lasteni Juhon, 8, ja Kiiran, 6, lempipuuhaa. ”Vähän niin kuin Legoilla rakentaisi”, toteaa Kiira. Taannoin he kasailivat Jukka-ukin kanssa hänen 75-vuotislahjaksi saamansa punaisen ja vihreän linnunpöntön. Nyt pääsiäisen kunniaksi laitoimme oman mökkimme pihakoivuun iloisen keltaisen version. Jukka-ukille pitääkin muistaa kertoa uudesta linnunpöntöstä, sillä nimenomaan hän on toiminut jälkipolvien opastajana linnunpönttöjen laitossa ja huollossa.

Meillä on aiemmin ollut ja on edelleen käytössä myös perinteisiä nikkaroituja linnunpönttöjä. Kolo Designin linnunpöntöt ovat kuitenkin erittäin käteviä. Onnistunut suunnittelu näkyy jo siinä, miten helposti kuljetettavaan pakkaukseen koottava tuote on pakattu. Kirkkaat värit näyttävät pihapiirissä upeilta, mutta myös hillittyjä värivaihtoehtoja löytyy. Linnunpöntön kokoaminen onnistuu helposti missä tahansa ilman apuvälineitä: liimaa, nauloja tai ruuveja ei tarvita. Tuotepakkauksessa on mukana kaikki tarvittava kiinnitysnarua myöten, muttei mitään ylimääräistä. Kun materiaali on suomalaista koivuvaneria ja väri tulee ekologisesta puuvahasta, tuote itsessään on kestävän kehityksen mukainen. Parasta on kuitenkin se, että Kolo Designin linnunpönttö on lahja paitsi ihmisille, myös linnuille. Sopivia pesintäpaikkoja on nykymetsissä asiantuntijoiden mukaan vähän. Lintujen pesintä tuo pihapiiriin sirkutusta, ja kenties vähentää hyttysten ininää!

Kolo Designin linnunpönttö on kevyt, muttei mitenkään heppoinen. Pöntön on luvattu kestävän käytössä useita vuosia. Kiinnitysnarun kunto kannattaa varmistaa vuosittain pöntön puhdistuksen yhteydessä: naru on tarvittaessa helppo vaihtaa. Juho teki toissa kesänä erä- ja eläinleirillä hyönteishotellin, jonka elämää on tarkasteltu tiiviisti. Nyt itse rakennetuista linnunpöntöistä tulee lapsille varmasti myös mieluisa seurannan kohde, josta voi kirjoittaa myös korona-ajan etäkoulun luontovihkoon!

Kaisa Jänis, Ilomantsi 12.4.2020

Kirjoittajan perheen yritys Fonari Oy tekee yhteistyötä Kolo Designin kanssa.

Takaisin