Vauhti historiaseinä

Vauhti historiaseinä

Ylpeänä esittelemme Vauhti Speed Oy:lle toteutetun historiaseinän, joka on jatkumoa hyvin alkaneelle yhteistyöllemme suksivoidesarjan esittelytelineistä!

Vauhti on suomalainen, vastuullisesti toimiva ja innovatiivinen suksivoidevalmistaja, joka liikkuu aina täyttä Vauhtia eteenpäin. Joskus on kuitenkin mukava vilkaista myös taaksepäin ja tämän johdosta syntyi Vauhti historiaseinä!

Vauhdin historia lähtee liikkeelle jo vuodesta 1912, jolloin suomalainen menestyksekäs hiihtäjä Eetu Niska aloitti kilpailu-uransa aikana itse kokeilla voiteiden kehittämistä ja valmistusta. Aktiiviuransa jälkeen hän perusti Kattilaisiin oman suksi- ja voidetehtaan. Tästä on varsin pitkä matka kuljettu siihen, että edessämme seisoo Vauhdin nykyinen kansainvälisesti meritoitunut tuotekehitysjohtaja Esa Puukilainen, FT, joka on väitöskirjatutkimuksessaan tutkinut muovimateriaalin ja veden välistä vuorovaikutusta – yhtenä sovelluskohteena luonnollisesti suksen pohja! Vauhdin historiaa on siis varsin hankala tiivistää muutamaan lauseeseen, ainakin kun väliin useamman yrityskaupan lisäksi sattuu myös Suomen sotahistoria. Suosittelemmekin tutustumaan asiaan tarkemmin https://vauhti.fi/tarinamme/historia/ tästä historiikistä!

"Vauhdin tuotehistoriaan pystyy tutustumaan nyt myös Vauhdin pääaulassa sijaitsevan upean historiaseinän avulla!", kertoo Esa Puukilainen. "Historian havina on tässä kirjaimellisesti käsin kosketeltavissa ja eri aikakauden tuotteemme ovat jaoteltu kronologisesti kauniisti seinälle", jatkaa silminnähden tyytyväinen Esa.

Vauhti historiaseinä on täysin mittatilaustyönä tehty tuoteteline, jonka suunnitteluprosessista vastasi Kolo Designin pääsuunnittelija Olli Lyytikäinen. "Paikan päällä käydessäni sain idean portaikkoon sovitettavasta kaarevasta telineestä, joka olisi visuaalisesti näyttävä, mutta käyttäisi tehokkaasti tilan hyödyksi", kuvailee Olli prosessin alkuvaihetta. "Korkoerot ja portaiden muoto tekivät tästä varsin haastavan kohteen, mutta visio vakuutti sen verran vahvasti myös Esan, että vaihtoehtoisia ratkaisuja ei juurikaan harkittu", jatkaa Olli.

"Kolo Designin valinta historiaseinän toteuttajaksi oli hyvin luonnollinen valinta aiempien hyvien kokemusten pohjalta suksivoidetelineistä, ja täytyy sanoa, että kovat odotukset täyttyivät tälläkin kertaa", päättää Esa.

Vauhti Speed Oy:n historiaseinä oli myös Kolo Designille hieno merkkipaalu sen omaan tuotehistoriaan, koska hyvä yhteistyö Vauhdin kanssa on ollut yksi merkittävä tekijä siihen, että olemme lanseeranneet uusia ratkaisuja esillepanoon ja säilytykseen!

Takaisin