Työkaluseinä

Uusi työkaluseinä Joensuun normaalikoululle

Kolo Design työkaluseinä on tyylikäs ja näyttävä suomalainen design-tuote, joka on kustannus- ja tilatehokas säilytysratkaisu työkaluille ja tarvikkeille.

Työkaluseinä valmistetaan kotimaisesta laadukkaasta koivuvanerista ja kaksinkertainen vahaus antaa sille hyvän suojan likaantumista vastaan. Työkaluseinä on täysin räätälöitävissä yksilölliset tarpeet huomioiden niin mittojen, laatikkojen kuin nimikylttienkin osalta!

Kaikki työkalulaatikot ovat helposti irrotettavissa ja siirrettävissä. Laatikoissa säilytät lähes kaikki perustyökalut ja jokaisella työkalulla on oma paikkansa, joiden löytämistä voidaan helpottaa räätälöitävien nimikylttien avulla! Laatikoihin on saatavilla väliseiniä täysin tarpeittesi mukaan. Väliseinät ovat myös siirrettävissä. Useammalle työkalulle on saatavissa oma räätälöity työkalulaatikko, joka suojaa esimerkiksi työkalun teriä ja pitää ne järjestyksessä. Työkaluseinään on saatavilla myös kestäviä koukkuja, joissa on helppo säilyttää pidempiä työkaluja ja muitakin helposti roikkumaan laitettavia työvälineitä.

Kolo Design työkaluseinä on tehty etenkin oppilaitosten tarpeet huomioiden, mutta se toki sopii myös moneen muuhun tarkoitukseen. Oppilaitoksille työkaluseinä on uusi toimiva tuotteistettu ratkaisu vanhaan tuttuun ongelmaan; miten saada työkalut pysymään siistissä järjestyksessä ja oikeilla paikoillaan siten, että oppilaat löytävät tarvitsemansa ja myös palauttavat työkalut oikeille paikoilleen. Työkaluseinän suunnitteluprosessissa on ollut mukana teknisen työn opettajia ja näin lopputulos vastaa aidosti opettajien kokemiin arkisiin haasteisiin!

Joensuun normaalikoulussa myhäilee tyytyväinen teknisen työn lehtori Tuukka Vannas. Syynä Tuukan tyytyväisyyteen on kouluun hankittu Kolo Designin suunnittelema ja valmistama työkaluseinä.

“Uusi työkaluseinä otettiin ensin käyttöön Joensuun normaalikoulun 1-3. luokkalaisten käsityöluokassa vuonna 2022. Kun ratkaisu koettiin toimivaksi, laajennettiin kokeilua myös vuosiluokkien 4.-9. teknisen työn luokkaan syksyn 2023 alusta alkaen. Kokemukset tuotteesta ovat olleet erittäin positiivisia”, kertoo lehtori Vannas.

“Työkaluseinän yksi suurimmista eduista on se, että siitä voi irrottaa helposti ja vaivattomasti kokonaisia laatikoita oppilaiden käyttöön. Tämä toimii erityisesti pienempien oppilaiden kanssa, joille voi jakaa työkaluja suoraan työpöydille. Perinteisiin työkalukaappeihin verrattuna tilan tarve on pienempi ja seinäratkaisuun mahtuu noin kahden ja puolen työkalukaapin työkalut. Työkaluseinän järjestys on myös helposti vaihdettavissa ja näin harvemmin käytettyjä työkaluja voi varastoida seinän ylimpiin osiin”, lisää Vannas ja jatkaa “ja mikä parasta, niin nykyisellä ratkaisulla oppilaat ovat löytäneet työkalut paremmin seinältä, ja myös palauttaminenkin oikeille paikoille – nimikylttien ansiosta – toimii aiempaa useammin, joka näin opettajan näkökulmasta on mitä mainioin juttu!”, päättää Vannas.

Psst! Kaikki työkaluseinän työkalut ovat myös saatavissa kauttamme! Kysy lisää: Jani Niemeläinen (050 540 3211 / jani.niemelainen@kolodesign.fi)

Takaisin