Martat

Martat 125-juhlavuoden tuotesuunnittelu

Marttaliitto eli Martat on vuonna 1899 perustettu suomalainen kotitalousneuvontaa antava puoluepoliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Martoissa toimitaan sen puolesta, että kaikilla ihmisillä, kaikenlaisissa kodeissa, olisi hyvä olla!

Martat juhlivat 125-vuotista taivaltaan nyt vuonna 2024 ja juhlavuoden teemana on metsä. Metsät ovat suomalaisille ja Martoille todella tärkeitä. Metsässä ja lähiluonnossa liikkuminen kuten marjastus, sienestys ja vaikkapa luontopolulla käyminen, lisäävät hyvinvointia ja vahvistavat luontosuhdetta.

Pohjois-Karjalan Martat ottivat yhteyttä Kolo Designiin, koska he tarvitsivat 125-juhlavuodelle myyntituotteen, joka liittyisi vahvasti metsään ja symboloisi heille tärkeitä arvoja.

“Käännyimme Kolo Designin puoleen, koska heillä on valikoimissaan kauniita kotimaisesta puusta valmistettuja tuotteita ja yrityksen arvomaailma kohtasi järjestömme näkemykset. Käytännön läheisenä toimijana halusimme myyntituotteeksi myös aidosti käyttöön tulevan esineen”, kertoo Pohjois-Karjalan Marttojen Heli Hjälm.

“Marttayhdistyksiä on yli tuhat ympäri Suomen ja niissä järjestetään hyvin monipuolista toimintaa kuten retkiä, kursseja ja tapahtumia. Monelle asiaa paremmin tuntemattomalle – kuten myös minulle – Martat yhdistyvät mielikuvissa kuitenkin pitkälti ruoanvalmistukseen ja etenkin leivontaan”, kertoo Jani Niemeläinen Kolo Designilta ja jatkaa “Näin ensimmäinen ehdotuksemme lähti liikkeelle hyvin luontevasti ruuanlaittoa helpottavasta arjen apurista eli pannunalusesta ja toiselle ehdotukselle ei ollutkaan tarvetta”!

Kolo Designin tuotesuunnittelija Minna Vartiainen otti suunnitteluhaasteen vastaan ja alkoi ideoimaan pannunalusta, jossa korostuisi Marttojen käytännönläheinen ja oivaltava tekeminen.

“Sain idean, jossa tavallaan yhdestä tuotteesta tulisikin samalla kaksi tuotetta ja näin myös kaksi käyttötarkoitusta”, kertoo tuotesuunnittelija Minna ja jatkaa “Halusin myös korostaa Marttojen kaunista logosymbolia, koska Marttojen toiminnassa heidän Marttamerkillä on pitkä arvokas historia ja perinne”.

Näin syntyi Martoille logomuotoon toteutettu pannunalunen, jonka sisäosasta saa erillisen lasinalusen tai toisen pienemmän pannunalusen. Myös tuotepakkaus räätälöitiin täysin Marttojen brändin ja juhlavuoden teeman mukaisesti!

“Olen erinomaisen tyytyväinen Kolo Designilta saatuun ripeään palveluun! Lopputulos ylitti kaikki odotukset”, tiivistää Heli Hjälm.

Takaisin