1. Vastuullisuus on liiketoimintamme kivijalka

Kolo Design – Vastuullisuus on liiketoimintamme kivijalka

"Kolo Design on syntynyt halusta luoda ainutkertaisia tuotteita, jotka erottuvat joukosta yksinkertaisuudellaan ja ympäristöystävällisyydellään. Kun tuotteesta karsitaan kaikki ylimääräinen pois, niin puuesineen syvin olemus paljastuu. Yksinkertaisuus on myös energiatehokasta ja ekologista. Jäljelle jää vain tärkein – kauneus ja käytännöllisyys!”


Kolo Designin tuotteet ovat suomalaisia, vastuullisia avainlipputuotteita, jotka valmistetaan uusiutuvista, hiilineutraaleista luonnonvaroista.

Kolo Designin tuotteet kertovat tarinaa syvästä yhteydestä kotimaiseen luontoon. Kolo Design tuotteet ovat aidosti vastuullinen valinta, joiden avulla viestit yrityksesi arvoista ja omista henkilökohtaisista valinnoista ympäristömme puolesta.

Vastuullisuus tarkoittaa Kolo Designille myös hyvinvoivia ihmisiä ja eläimiä. Vastuullisuus ajattelumme ulottuu tuotteen koko elinkaaren ajalle – raaka-aineista tuotannon kautta – aina niiden uusiokäyttöön tai mahdolliseen hävittämiseen.

Edellytämme koko tuotantoketjultamme samoja läpinäkyviä toimintaperiaatteita, jossa kaikki alihankkijamme kunnioittavat ympäristöä, toimivat ekologisesti ja sitoutuvat kanssamme kestäviin tuotantotapoihin.

Olemme Suomalaisen työn liiton jäsenyritys ja tuotteemme ovat aidosti kotimaisia avainlipputuotteita lisäksi tuotteillamme on Design From Finland -merkintä!

Kolo Design ympäristövastuu

Kolo Design ympäristövastuu

“Suomen kauniin luonnon neljä vuodenaikaa, vehreät metsät ja siniset järvet kalliorantoineen ovat loputon inspiraation lähde innovatiiviselle muotoilulle. Tästä voimavarasta tahdomme ammentaa kekseliäitä ratkaisuja luontoa kunnioittaen ja sen tarjoamia resursseja kestävästi hyödyntäen!”

 

Ympäristövastuu on Kolo Designiin sisäänrakennettu komponentti, joka on kiinteä osa yrityksen missiota ja myöskin yksi tärkeimmistä yrityksen kilpailutekijöistä. Käytämme luonnonvaroja, energiaa ja materiaaleja mahdollisimman säästävästi ja tehokkaasti.

Seuraamme aktiivisesti toiminnastamme syntyvää hiilijalanjälkeä. Pyrimme systemaattisesti leikkaamaan tuotantoketjumme päästöistä, ja edellytämme ympäristöystävällisyyttä myös kaikilta alihankkijoiltamme.

Kolo Design tuotteet

Kolo Design on ekologisten liikelahjojen, kauniiden sisustusesineiden, personoitujen lahjatuotteiden sekä parempien tuotepakkausten edelläkävijä!

Osa lahjatuotteistamme on kehitetty palvelemaan luontoa. Tästä esimerkkinä Kolo Design linnunpönttö ja ruokinta-automaatti. Näin tuote itsessään on positiivinen ympäristöteko!

Ohutvanerista valmistetut tuotteet sujahtavat patentoidun liitostekniikkansa ansiosta kätevän kokoisiin pakkauksiin. Pieneen pakettiin pakattuja kevyitä tuotteita on helppo käsitellä, kuljettaa ja lähettää, jonka ansiosta pystymme vähentämään merkittävästi logistiikkaan liittyviä kuluja ja päästöjä.

Kaikilla Kolo Design tuotteilla on Avainlippu-merkintä. Valmistamme tuotteet itse omalla tehtaallamme Joensuussa, Suomessa täysin kotimaisista raaka-aineista.

Ketterä organisaatiorakenteemme mahdollistaa aina asiakkaan tarpeeseen perustuvat tuotantomäärät, jolloin säästytään turhalta varastointitilalta sekä mahdolliselta hävikiltä.

Lisäksi tarjoamme yritysasiakkaillemme erillistä postituspalvelua, jonka avulla voimme lähettää valmiit tuotteet suoraan yritysasiakkaidemme loppukäyttäjille ilman välikäsiä. Näin säästämme kuljetuskustannuksissa ja ympäristökuormitus pienenee samalla tehostaen asiakkaan omaa toimintaa.

Tuotteiden materiaalit

Tuotteiden materiaalit

Kaikissa Kolo Design tuotteissa on pääraaka-aineena suomalainen koivu.

Materiaalin toimittajia on mm. kotimainen Koskisen Oyj, joka on yli satavuotias suomalainen yhtiö. Koskisen-konserni seuraa vuosittain konsernin hiilijalanjälkeä ISO 14067 ja ISO 14064 -standardien mukaisesti.

Konsernilla on PEFC:n ja FSC® puun alkuperäketjun sertifikaatit, jotka varmistavat, että puu on hakattu kestävästi hoidetuista metsistä, joissa hakkuut tehdään lain ja sertifiointikriteerien mukaisesti.

Tuotteet kootaan ilman liimaa tai ruuveja. Kaikki käyttämämme pinnoitustuotteet ovat täysin ympäristöystävällisiä.
Logomerkkaukset ja tekstikaiverrukset tehdään tuotteisiin lasermerkkauksen avulla. Emme käytä tuotteissa lainkaan musteita tai haitallisia väriaineita.

Tuotantoketju

Huolehdimme koko tuotantoketjun läpinäkyvyydestä ja vastuullisuudesta toimimalla vain tarkkaan valittujen alihankkijoiden ja kumppaneiden kanssa.

Valvomme tuotantoprosesseja, logistiikkaa sekä tuotanto-olosuhteita aktiivisesti vastuullisuus–periaatteiden mukaisesti.

Koko tuotantoketjumme on täysin kotimainen – aina puun siemenen kasvattamisesta lähtien. Metsän kasvattaminen ja hoitaminen, sekä kaikki muutkin tuotantovaiheet aina kauniiseen tuotteeseen saakka, ovat kotimaisten yritysten ja henkilöiden kädenjälkeä, ja näin tuottavat hyvinvointia useille sukupolville ja yhteiskunnalle!

Pakkaus- ja kuljetusmateriaali

Pakkaus- ja kuljetusmateriaali

Tuotteidemme kuljetukseen käytämme pakkausmateriaaleja, jotka ovat täysin uusiokäytettäviä ja kierrätettäviä. Kolo Design on myös itse uusiokäytettävien puisten tuote- ja kuljetuspakkausten valmistaja.

Painotuotteidemme yhteistyökumppanimme on mm. Painotalo Seiska, joka on sitoutunut täysin hiilineutraaliin toimintaan, ja kantaa huolta ympäristöstä ja vastuullisuudesta toimimalla ympäristösuhteessaan sertifioidusti, käyttämällä ekologisia värejä, huolehtimalla kierrätyksestä sekä uusiokäytöstä.

Käyttämämme painotuotteet ovat 100 % hiilineutraaleja.

Jäte

Jäte

Seuraamme aktiivisesti jätteistämme syntyvää ympäristövaikutusta. Kehitämme myös jatkuvasti tuotantotapojamme, jotta voimme minimoida jätemäärän ja sen aiheuttamaa ympäristövaikutusta. Olemme haastaneet itsemme kehittämään uusia jätteiden vähentämistoimia.

Konkreettisia toimenpiteitä:

- Kehittynyt oma suunniteluprosessimme minimoi materiaalihukan ja olemme kehittäneet tästä näkökulmasta tuotteita, joissa pystymme hyödyntämään myös hukkapalat. Tästä konkreettisena esimerkkinä Kolo Design golf-rasia, jonka merkkausnastat valmistetaan Kolo Design linnunpöntön reikäpalasesta. Vastaavasti myös Kolo Design askarteluboxi, johon päätyy tapauskohtaisten asiakastöiden ylijäämäpalat, joille on vaikeampi keksiä systemaattista jatkokäyttöä.

- Ohjaamme kaikki virheelliset tuotteet ja tuotantoerät sellaisenaan uudelleenkäyttöön tai hyväntekeväisyyteen.

Kolo Design yhteiskuntavastuu

Kolo Design yhteiskuntavastuu

Kolo Design kantaa vastuun yritystoiminnan vaikutuksista ympäröivään yhteiskuntaan ja yrityksen kaikkiin sidosryhmiin. Kolo Designin sosiaalinen vastuu kattaa oman henkilökuntamme, samoin kuin kaikki ihmiset, joihin vaikutamme tuotteidemme elinkaaren aikana – raaka-aineista aina valmiiksi tuotteiksi, niiden myyntiin ja käyttöön saakka.

Meille on äärimmäisen tärkeää, että yrityksemme ja koko tuotantoketjuumme kuuluvien alihankkijoiden työntekijät voivat hyvin. Haluamme myös, että toimitusketjussamme toimitaan eettisesti ja kaikilla tuotantoketjun työntekijöillä on asianmukaiset työolosuhteet.

Yrityksellemme isoja ja tärkeitä arvoja ovat suomalaisuus, vastuullisuus, ekologisuus sekä luonnon ja ihmisten hyvinvointi.

Kolo Design on aidosti kotimainen yritys. Kaikilla tuotteillamme on Avainlippu ja Design from Finland –merkinnät. Olemme Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritys.

Koko tuotantoketjumme on täysin kotimainen!